Kad se primjenjuje estetska kirurgija?

Nedugo mi je jedan prijatelj ispričao jednu priču koja mi je dala misliti…
Ujak mu je doživio prometnu nezgodu i dosta je loše prošao. Osim porezotina na licu, imao je i puno lomova udova. Tek kad su mu zacijelile kosti, rane i šavovi pozabavili su se velikim ožiljcima.
Kad je čovjek sam sa sobom ili svojom obitelji, to nikome niti ne smeta jer svi su sretni da si živ!


No, uskoro je došlo ljeto i počeli su ići na more. Njegov ujak je počeo zamjećivati pogledavanja slučajnih kupača i kupačica. Kako je ipak i sam vidio da ti ožiljci nisu lijepi, počeo je sumnjati u svoj izgled i malo se povukao i sramio.

Zapravo je bio u pitanju ponos. Svi su se u obitelji rastužili i ubrzo su mu došli s prijedlogom da bi estetska kirurgija mogla biti pravo rješenje za njega.
Ideja mi se na prvu nije svidjela. Bunio se i bio sumnjičav, no na kraju su ga nagovorili i išao je potražiti dodatne informacije na Internet.

Naravno da se estetska kirurgija obavlja kao rutinski zahvat, to su mi svi govorili, no dok nije pročitao nekoliko objava na internetu nije bio siguran u sve to. Poveći je broj poliklinika ili čak specijalističkih klinika kojima je estetska kirurgija specijalnost.

Velika većina pacijenata dolazi iz istih razloga kao i njegov ujak, dok drugi dio njih dolazi iz čisto estetskih razloga. Na kraju krajeva, najvažnije je to da estetska kirurgija pomogne vratiti ponos i dostojanstvo čovjeku.

Istina je da takav kakav si jesi upravo zato jer si se takav rodio. Tvoji geni i karakter pomažu oblikovati tvoje tijelo, držanje i izraz lica. 

No, kad je u pitanju takva nezgoda s velikim ožiljcima estetska kirurgija može puno napraviti i popraviti nedostatak. 

Uostalom danas je to rutinska stvar i pomaže ljudima vratiti život u njihovu normalu.